DEĞERLER EĞİTİMİ

DEĞERLER EĞİTİMİ

Aralık ayı değerimiz 'ÇALIŞKANLIK'

20.12.2023 64

ÇALIŞKANLIĞIN ÖNEMİ

     Hiçbir iş kolay değildir. En kolay görünen işler bile belli bir emek ve çaba ister. Emek verilmeden bir şeyleri başarmak pek mümkün değildir. Eski insanlar, ekmeğini elde etmenin zor olduğunu anlatmak için ‘’Ekmek aslanın ağzında’’ ifadesini kullanırdı. Günümüzde durum daha da kötü. Artık ekmek aslanın ağzında değil, midesinde. Onu elde etmek için çok daha fazla çalışmak gerekiyor.

     Biz öğrencilerin en büyük sorumluluğu ders çalışarak eğitim hayatımızı en güzel şekilde tamamlamaktır. İyi bir lise kazanmak için, iyi bir üniversite kazanmak için ve en önemlisi iyi bir işe atanmak için sorumluluklarımızı bilmeli ve yeterince çalışmalıyız. Çalışkan olmayan, yani tembel olan hiçbir öğrenci bu saydıklarımızı yapamaz. Ancak çalışkanlığı alışkanlık haline getirenler mutlaka başarılı olurlar. Çalışkanlık, sadece öğrenciler için değil, tüm insanlar için sahip olunması gereken bir özelliktir. Örneğin bir baba çalışmak ve çocuklarının rızkını kazanmak zorundadır. Yine bir kadın, şayet çalışmıyorsa ev işlerini en iyi şekilde yapmak ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek durumundadır. Bize en zor görünen işler bile çalışkanlık sayesinde kolayca başarılabilir.

     Eğer hem kendimiz hem de ailemiz ve sevdiklerimiz için güzel bir yaşam istiyorsak, sevdiklerimizin kimselere muhtaç olmadan yaşamasını, dünyadaki güzellikleri tatmasını istiyorsak çalışkanlığı yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz sürece daha güzel bir yaşama sahip olabiliriz.

KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN:FERHAT ERDOĞAN

20-12-202320-12-2023